Vakantiehuis of Villa op Tenerife

Privacy en rust, dat kunnen veel villa’s en vakantiehuizen op Tenerife u bieden. Deze accommodaties, die veelal over een tuin en zwembad beschikken, zijn ook voor families en vriendengroepen aantrekkelijk zeker in combinatie met een huurauto.

Wat is het voordeel van het (zelf) boeken van een vakantiehuis of villa op Tenerife?

Waar kunt u als vakantieganger meer rust, ruimte, privacy en comfort vinden dan in een vakantiehuis of een villa? De kamers zijn ruimer dan in hotels en appartementen en de villa’s zijn in het algemeen luxueuzer ingericht en beschikken over een eigen tuin. Onder andere doordat gemeenschappelijke voorzieningen meestal ontbreken, zal een dergelijke accommodatie niet de associatie met een vakantiekolonie oproepen. U kunt bijvoorbeeld zelf uw dagritme bepalen en in alle vrijheid kiezen wat en waar u gaat eten. Zo zult u zich als in uw ‘eigen’ tweede huis voelen. Met name als u langere tijd op Tenerife blijft en niet zozeer op zoek bent naar de hectiek van een vakantie, dan zijn dit de aangewezen plekken. In zo’n persoonlijke omgeving kunt u immers de zaken het meest naar uw hand zetten en zo gemakkelijk uw draai vinden. Bedenkt u dat het afzonderlijk boeken van een ticket en een accommodatie soms duurder is dan de combinatie daarvan.

Is het mogelijk om een vakantiehuis of villa met privézwembad te boeken?

U hoeft een partijtje zwemmen niet per se te missen als u geen gebruik wilt maken van gemeenschappelijke voorzieningen. Op Tenerife zijn verschillende aanbieders actief die vakantiehuizen met een privézwembad in hun assortiment hebben. Dat betekent dus zwemmen wanneer u dat wilt, zonder rekening te hoeven houden met drukte.

Hoe regelt u de vlucht naar Tenerife?

Indien u zonder tussenkomst van een touroperator boekt, moet u ook uw eigen vlucht regelen. Daarbij kunt u terugvallen op ticketvergelijkingswebsites, waarop niet alleen prijzen, maar ook vertrektijden en maatschappijen overzichtelijk worden gepresenteerd. Ook kunt u rechtstreeks bij een vliegmaatschappij uw ticket bestellen. Het is mogelijk om vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven te vliegen, maar u kunt ook vertrekken uit Keulen of Düsseldorf. Bij KLM, TUIFly (NL), Transavia, Vueling en Thomas Cook Airlines kunt u in Nederland instappen, terwijl op de Duitse vliegvelden Air Berlin, Tuifly en Condor paraat staan passagiers naar Tenerife te vervoeren.

Wat heeft u naast een vakantiehuis en vlucht nog meer nodig?

Voor uw vakantie op Tenerife heeft u een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Als u echter langer dan 90 dagen wilt blijven, dan moet u tijdens de eerste maanden bij het consulaat op Tenerife een visum aanvragen. Uiteraard moet uw reisverzekering de gehele periode van kracht zijn. Checkt u vooraf ook of deze in combinatie met uw ziektekostenverzekering toereikend is. Uw bagage stemt u natuurlijk af op uw vakantie-invulling en het te verwachten weer. Veelal huren mensen een vakantiehuis in combinatie met een auto. Deze komt met name goed van pas bij villa’s en vakantiehuizen die nogal rustig liggen en niet beschikken over gemeenschappelijke voorzieningen. Oriënteert u zich bijtijds op de situatie ter plekke en maak al in Nederland een vergelijking van de prijzen en voorwaarden van de diverse (grote) aanbieders.

Andere vakantiemogelijkheden

Foto’s van Vakantiehuizen & Villa's

Onze aanbevelingen voor vakantiehuizen en villa's op Tenerife

Casa Canito 1 vakantiehuis Bekijk aanbod

Bekijk vakantiehuizen die u in combinatie met vlucht kunt boeken