Royal Tenerife Menu

Los Gigantes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Puerto de Santiago op Tenerife steekt een zeshonderd meter hoge rotswand boven de zee uit. Het verklaart de naam voor het vakantieoord dat hier is verrezen: Los Gigantes.

Het is een flinke tegenstelling: massatoerisme midden in een onherbergzaam landschap vol ongerepte natuur. Bijzonder aan Los Gigantes zijn de vele appartementen die bij gebrek aan bouwgrond tegen de steile rotshelling zijn gebouwd – een uniek uitzicht voor de bewoners. In het oog springt ook de ruime en moderne jachthaven vlakbij de Acantilados de Los Gigantes. Op cultureel gebied is Museum El Pescador met zijn wisselende tentoonstellingen interessant. Dit museum ligt tussen Puerto de Santiago en Los Gigantes.

Zwart vulkaanzand

Een toeristische trekpleister als deze kan natuurlijk niet zonder strand, dat gelegen is tussen de rotswanden en de jachthaven. Zwemmen kan in speciaal hiervoor aangelegde, met zeewater gevulde bassins bij de haveningang. Eén van de best onderhouden stranden van de regio vindt u overigens in het nabij gelegen Puerto de Santiago. Op de ‘Playa de la Arena’ loopt u door zwart vulkaanzand. Kijk bij zwemmen wel uit voor de sterke stroming en de rotsen in het water.

Foto’s van Los Gigantes

Populaire accommodaties in Los Gigantes

Bekijk alle 233 accommodaties op Tenerife

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royaltenerife.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.