Santa Cruz de Tenerife

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de voet van de grijsgroene hellingen van de Montañas de Anaga ligt de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, met vele monumenten en gebouwen.

Santa Cruz is samen met Las Palmas op het eiland Gran Canaria de (gedeelde) hoofdstad van de Canarische Eilanden. In Santa Cruz, met 225.000 inwoners de grootste stad van Tenerife, vindt u daarom veel monumenten en overheidsgebouwen. Op de Plaza de España verheft zich een kruisvormig gedenkteken voor slachtoffers van de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Een marmeren standbeeld van Candelaria, de beschermheilige van Tenerife, staat op het aangrenzende langwerpige plein dat haar naam draagt. In het centrum vindt u veel winkels, boetiekjes, restaurants en cafés die ook door de inwoners worden bezocht.

Afkoelen in een groene oase

Op de Plaza del Príncipe de Asturias, een voormalige kloostertuin, kunt u de warmte ontvluchten en afkoelen in een groene oase onder de schaduw van Indische laurierbomen. Een andere oase van rust is het 6 hectare grote Parque Municipal García Sanabria met zowel inheemse als geïmporteerde planten. In Santa Cruz de Tenerife is in cultureel opzicht veel te doen, vooral op het gebied van de beeldende kunst en de klassieke muziek. Het symfonieorkest van Santa Cruz kan zich meten met de besten van Europa. In het Auditorio de Tenerife, vlakbij de aan zee gelegen vesting Castillo de San Juan, vinden regelmatig concerten plaats.

Foto’s van Santa Cruz de Tenerife

Populaire accommodaties in Santa Cruz de Tenerife

Catalonia Punta Del Rey 7.2
4 aanbieders
vanaf €399
Occidental Santa Cruz Contemporáneo 7.6
3 aanbieders
vanaf €542
Iberostar Grand Mencey 9
1 aanbieder
vanaf €683

Bekijk alle 235 accommodaties op Tenerife

Ligging