Costa Adeje

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vakantiebestemming Costa Adeje in het westen van Tenerife is volgens velen wat rustiger en mooier dan het massatoeristische Playa de las Américas.

Aan de kust van Adeje vinden toeristen alles wat hun hart begeert: van luxe designhotels en moderne uitgaansgelegenheden tot lange strandpromenades en dure winkelcentra. Toch is het hier minder uitbundig en authentieker dan bij de grote Playa’s. In tegenstelling tot het als toeristisch gebied gecreëerde Las Américas heeft Adeje een eigen historie die vooral in de oude binnenstad goed bewaard is gebleven. Zo zijn de kloosterkerk Nuestra Señora de Guadalupe de San Pablo (1679) en de nog oudere Santa Úrsula kerk in het hogere stadsdeel een blijvende herinnering aan het feodale verleden. In de historische archiefbibliotheek is deze historie ook ‘digitaal’ te bekijken.

Ruïne van Casa Fuerte

Langs de weg naar de kloof Barranco del Infierno staat de ruïne van Casa Fuerte waar ooit de ‘adellijke’ heersers van het eiland woonden. Het is niet de meest glansrijke periode uit de geschiedenis van Tenerife. Op hun suikerrietplantages werkte slaven en het Casa Fuerte was naar verluidt een ‘hotel’ voor zeerovers.

Wandeling door Barranco del Infierno

Bezoekt u Adeje en houdt u van een wandeling in de ongerepte natuur, dan kunt u op één dag het met bergflanken en afgronden afgebakende parcours door de nabij gelegen Barranco del Infierno afleggen. De tocht over een rotsig, maar redelijk begaanbaar pad leidt naar een kleine waterval. Het begin van de route biedt een mooi uitzicht op de Costa Adeje en op de stad zelf.

Foto’s van Costa Adeje

Populaire accommodaties in Costa Adeje

H10 Costa Adeje Palace 8
9 aanbieders
vanaf €520
Parque del Sol 8.4
7 aanbieders
vanaf €419
GF Isabel 8.1
9 aanbieders
vanaf €500

Bekijk alle 56 accommodaties in Costa Adeje

Ligging