Puerto de Santiago

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vroeger was Puerto de Santiago een geïsoleerde vissersplaats, ingeklemd tussen 600 meter hoge rotswanden en de Atlantische Oceaan. Daar kwam verandering in na de bouw van megavakantieoord Los Gigantes.

De toeristentrekpleister Los Gigantes, vernoemd naar de reusachtige rotsen, is aangelegd tussen de kliffen die loodrecht boven de zee uitsteken. De grote stroom toeristen die dit aantrekt, bezoekt ook Puerto de Santiago. Hier vindt u geen enorme hotelcomplexen van tientallen verdiepingen hoog, maar vooral laagbouw hotels en appartementen. Elke eerste zondag van de maand vindt in Puerto de Santiago een kunstnijverheidsmarkt plaats op de Plaza Pública. Voor grotere evenementen en amusement moet u in het dichtbij gelegen toeristencentrum Los Gigantes zijn.

Zwemmen is niet ongevaarlijk

Het Playa de Arena in Puerto de Santiago is één van de best onderhouden stranden van het eiland, met het voor Tenerife kenmerkende zwarte vulkaanzand. Zwemmen is niet ongevaarlijk, want in het water liggen rotsen en de stroming kan sterk zijn.

Foto’s van Puerto de Santiago

Populaire accommodaties in Puerto de Santiago

Barceló Santiago 8
6 aanbieders
vanaf €560
Los Dragos del Sur 8
6 aanbieders
vanaf €406
Landmar Costa Los Gigantes 8
4 aanbieders
vanaf €634

Bekijk alle 6 accommodaties in Puerto de Santiago

Ligging