Playa de las Américas

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de las Américas is het bruisende mekka van zonaanbidders. Nergens op Tenerife is het aanbod aan hotels, bars, restaurants, discotheken, winkels en pretparken zo groot als hier.

Het is bijna onvoorstelbaar, dat dit tot midden jaren zestig van de vorige eeuw een dorre en vrijwel onbewoonde strook langs de kust van Tenerife was. Toen de toeristenindustrie het eiland eenmaal ontdekt had, is Playa de las Américas met miljoeneninvesteringen in no-time omgetoverd tot het zonnig vakantieparadijs dat het nu is. Maar liefst 100.000 toeristenbedden (van de 140.000 op heel Tenerife) zijn ondergebracht in de enorme hotels en appartementencomplexen langs dit deel van de kust. De ideale plek wanneer u op zoek bent naar zon, zee, strand, comfort, amusement en entertainment.

Constante drukte

Dat aan zoveel bedrijvigheid ook nadelen kleven, spreekt voor zich. Het verkeer is vrijwel constant druk en in en om de vele uitgaanscentra is veel geluid(hinder). Voor degene die dit geen probleem vindt of dit vermaak juist opzoekt is het de ideale plek. Enkele kilometers buiten de Playa vindt u mooie natuur en historische gebouwen en kunt u kennismaken met de inheemse leefwijze en cultuur. Uitstapjes zijn buiten dit epicentrum van toerisme genoeg te maken. Met de auto bereikt u snel het bergdorp Vilaflor, de wandelroute Barranco del Infierno of het surfparadijs El Médano.

Foto’s van Playa de las Américas

Populaire accommodaties in Playa de las Américas

H10 Conquistador 9
10 aanbieders
vanaf €569
Parque Santiago IV 8.3
7 aanbieders
vanaf €544
Best Tenerife 8
9 aanbieders
vanaf €538

Bekijk alle 56 accommodaties in Playa de las Américas

Ligging