Praktische informatie

Deze pagina biedt u praktische informatie over Tenerife, met tips over geldzaken, veiligheid, gezondheid en telefonische bereikbaarheid.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife heeft de Euro. Het prijsniveau is in het algemeen lager dan in Nederland. Obers, gidsen en chauffeurs zijn gewend aan een fooi tussen de 5% en 10%. De meeste hotels, restaurants, winkels, autoverhuurbedrijven en toeristische bureaus accepteren creditcards en reischeques, kleinere ondernemers rekenen alleen contant af. Cash geld is tussen 9.00 en 14.00 uur bij de bank, of 24 uur per dag bij een pinautomaat op te nemen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mobiel bellen is met vrijwel alle GSM-providers mogelijk. Geen enkele provider heeft 100% dekking, maar het bereik is doorgaans goed. Ondanks de prijsharmonisatie, die door de Europese Commissie is afgedwongen, is mobiel bellen in het buitenland veel duurder dan in eigen land. Vanuit een hotel of appartementencomplex bellen kan ook, (veel) voordeliger is echter de telefooncel van de maatschappij Telefónica of een openbare telefooncel op straat te gebruiken. Ze werken op muntgeld of telefoonkaarten, die u in ‘tabaccio’ winkels koopt. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten. Tip: op werkdagen na 22.00 uur, op zaterdag vanaf 14.00 uur en op zon- en feestdagen is bellen ongeveer de helft goedkoper.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een bezoek aan Tenerife heeft u geen vaccinaties nodig. Smeer altijd voldoende zonnebrandmiddel en gebruik matig alcohol. Kraanwater kunt u beter niet drinken, flessenwater is op bijna elke straathoek verkrijgbaar. De grotere plaatsen en alle badplaatsen beschikken over een apotheek. Hier kunt u ook terecht voor eenvoudig medisch advies. Er zijn vele (privé) dokterspraktijken die zich met name op de toeristen richten. In de grotere badplaatsen is ook een kliniek/ziekenhuis. De kwaliteit van de gezondheidszorg is goed. De meeste artsen spreken Engels. Neem de pas van uw zorgverzekering mee en sluit voor de zekerheid een reisverzekering af. Voor actuele informatie kunt u de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife is een relatief veilig eiland met minder criminaliteit dan in Nederland, maar diefstal komt regelmatig voor. Pas op voor zakenrollers, bewaar waardevolle spullen in een kluis op uw kamer of bij de receptie van uw accommodatie en haal waardevolle spullen uit de auto als u ergens parkeert. In bepaalde uitgaansgebieden (zoals de Playa de las Américas) kunnen ’s avonds en ’s nachts opstootjes of vechtpartijen ontstaan door drank- of druggebruik. Verder is voorzichtigheid geboden bij jongeren die op straat krasloten of andere zaken gratis aanbieden. Deze zijn vaak bedoeld als lokkertje voor oplichtingpraktijken. Het is goed u vooraf te realiseren dat er fanatieke promotors/verkopers van timesharingappartementen zijn die u met cadeaus of prachtige verhalen tot het tekenen van dit soort contracten willen verleiden.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden:

  • Op Tenerife wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken vaak Engels, soms Duits of Frans.
  • Veel accommodaties bieden tegen betaling draadloos internet of internet op een vaste computer aan. In de grote badplaatsen zijn internetcafés.
  • In de stopcontacten passen dezelfde stekkers als in Nederland, ook het voltage (230 Volt) is gelijk.
  • Het eiland is redelijk toegankelijk voor gehandicapte medemensen, hoewel sommige winkelcentra en oudere accommodaties nog niet voldoende voorzieningen hebben.
  • Indien u kloosters of kerken bezoekt, wordt gepaste kleding op prijs gesteld: geen blote benen en armen.
  • Fotograferen is in de meeste kerken, musea en openbare gebouwen niet gewenst, soms niet toegestaan. Als u de flitser van uw toestel (bewust) uitschakelt, geeft dit hoe dan ook de minste problemen.