Vliegreis en tijd

De vliegreis van Amsterdam (Schiphol) naar Tenerife (Reina Sofia) duurt 4 tot 4,5 uur. Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife wordt per vliegtuig vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven in gemiddeld 4 tot 4,5 uur bereikt. Doorgaans vindt geen tussenlanding plaats op één van de andere Canarische eilanden. Vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven, bijvoorbeeld vanuit het Duitse Keulen of Düsseldorf, kan voordelig zijn, zelfs als u de reiskosten van en naar die luchthaven erbij optelt. Vanuit andere Spaanse vliegvelden vertrekken dagelijks vluchten naar Tenerife. Ongeveer eens per week vaart vanaf Marokko een veerboot, dus het eiland is in principe ook met eigen vervoer bereikbaar.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife heeft twee vliegvelden, één in het noorden en één in het zuiden. De noordelijke luchthaven, in de omgeving van La Laguna en Santa Cruz, wordt vaak gebruikt voor binnenlandse vluchten vanuit het vasteland van Spanje of tussen de Canarische Eilanden onderling. Toeristenvluchten landen vooral op het 150 kilometer zuidelijker gelegen vliegveld Tenerife Sur (voorheen Reina Sofia), op zo’n 40 kilometer afstand van de vakantiecentra Playa de las Américas en Los Cristianos.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Amsterdam kunt u vliegen met KLM, TUIfly, Transavia, Vueling en Thomas Cook Airlines. Laatstgenoemde maatschappij vliegt ook vanuit Rotterdam en Eindhoven. In Keulen of Düsseldorf kunt u instappen bij Air Berlin, TUIfly (DE) en Condor.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de Canarische Eilanden geldt de West-Europese Tijd (GMT), waardoor het op Tenerife 1 uur vroeger is dan in Nederland, zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor uw reis naar Tenerife heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht – u moet zich op verzoek altijd kunnen legitimeren. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt (of in andere gevallen van nood) kunt u terecht bij het Nederlands en Belgisch consulaat (Calle Villalba Hervás 5-3º, Santa Cruz de Tenerife).

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Tenerife mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo meegenomen worden. Verder is één stuk handbagage toegestaan, dat niet groter mag zijn dan 40x30x12 cm³ Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampo e.d.) meenemen. Op de site van Rotterdam-Airport worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde. In de wintermaanden kan het op Tenerife best fris zijn. Dit geldt zomers ook voor de hoger gelegen delen. Neem naast zonnebrandmiddel en stevige wandelschoenen dus wat warme kleding mee. Uiteraard is ter plaatse ook één en ander te koop.