Vervoer op Tenerife

Het openbaar vervoer op Tenerife bestaat uit bussen en taxi’s. Een auto, scooter of motor is in de toeristencentra op bijna iedere straathoek te huren.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u op de luchthavens en in alle grote vakantiecentra. De wegen op Tenerife zijn goed, in de bergen vrij smal, met veel scherpe bochten. Langs de hele kust loopt een snelweg die alleen in de bergen smaller is. De invoegstroken zijn kort en staan in een het zicht bemoeilijkend scherpe hoek op de snelweg. De benzine is goedkoper dan in Nederland. Het kan voordelig zijn om een huurauto tegelijk met het vliegticket te bestellen. In rustiger periodes is de lokale autoverhuurder wel eens bereid wat van de prijs af te doen. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere aanbieders te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico afkoop bij diefstal of schade, enz. Vaak wordt een borgstelling gevraagd. Controleer (samen met de verhuurder) de auto op eventuele beschadigingen, voor u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel autoverhuurbedrijven hebben ook scooters of motoren te huur. Voor een motor heeft u uiteraard een geldig motorrijbewijs nodig en het dragen van een helm is verplicht. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan de onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrèmes dus niet.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een taxi is op Tenerife redelijk betaalbaar en relatief makkelijk te krijgen. Taxi’s moeten verplicht een taximeter hebben en werken voor langere ritten met vaste tarieven, die u op verzoek kunt inzien of vooraf opvragen. Enige prijsindicaties: van vliegveld Renia Sofia naar het 40 kilometer verder gelegen Playa de las Américas of Los Cristianos kost de rit tussen de 20 en 30 euro en naar Santa Cruz rond de 60 euro. Van het vliegveld naar Puerto de la Cruz ongeveer 80 euro.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer op Tenerife is prima. Treinen zijn er niet, maar het busnetwerk is uitstekend. De vervoersprijs is laag en het comfort hoog (airco). De groene bussen van de Transportes Interurbanos de Tenerife doen alle belangrijke toeristenattracties, steden, dorpen en de luchthavens aan en stoppen dus frequent. Bussen naar kleinere plaatsen rijden vooral ’s ochtends vroeg en ’s middags laat. Naar de grote attracties in de buurt van de grote badplaatsen gaan vaak gratis pendelbussen.