Barranco del Infierno

Bron: javiersanp, CC-BY-2.0 , Wikimedia Commons

De Barranco del Infierno is een kloof met grotten bij Adeje aan de westkant van Tenerife, waar u in een halve dag kunt wandelen door een afwisselend landschap.

Door de Barranco del Infierno is een wandelpad aangelegd, dat een mooi uitzicht biedt op de plaats Adje en de westkust. Verderop wordt de kloof omringd door hoge bergflanken. Op steile rotswanden groeien cactussen. Na een tijd bereikt u de bodem van het ravijn en wacht u een verrassing, want vanuit een dorre, droge woestenij stapt u naast een kabbelend beekje binnen in een groen bos, waarbij u zich waant in een tropische jungle. Bij een loodrechte wand van tientallen meters hoog eindigt de tocht. De bron van het beekje blijkt een waterval, die uit een gleuf in de rotswand naar beneden klettert.

Beschermd natuurgebied

Barranco del Infierno is een beschermd natuurgebied waar dagelijks maar tweehonderd bezoekers in mogen, dus u kunt zich het beste van tevoren aanmelden. De wandeltocht is zes kilometer lang en duurt een halve dag. Het pad is veilig aangelegd en goed onderhouden, maar loopt voor een deel langs een ravijn – geen wandeling dus voor kinderen of mensen met hoogtevrees. Na hevige regenval kunnen de wandelpaden glad worden en in de zomer kan de temperatuur in het gebied behoorlijk oplopen. Stevige wandelschoenen zijn een must en genoeg water en voedsel meenemen is verstandig.

Mogelijk gesloten

De Barranco del Infierno is mogelijk gesloten in verband met risico op vallende stenen. Actuele informatie van de plaatselijke overheid vindt u op BarrancodelInfierno.es.

Foto’s van Barranco del Infierno

Ligging