La Orotava

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Orotava is een stad met twee gezichten: het rustige, historische gedeelte in het westen en een bruisende, moderne stad in het oosten.

De klassieke gebouwen in het oude centrum van La Orotava dateren uit de zestiende tot negentiende eeuw en hebben de tand des tijds goed doorstaan. Een aantal klassieke gofiomolens in de wijk Farrabo is nog altijd in werking. In het oude stadsdeel kunt u wandelen over de Plaza de la Consitutión en de kloosterkerk Convento San Augustin bekijken, waar tegenwoordig kunst- en muziekopleidingen zijn en plaatselijke kunstenaars exposeren.

Architectonisch interessant

Houdt u van mooie gebouwen, dan is de achttiendeeuwse barokkerk Nuestra Senora de la Concepción een bezoek waard. Architectonisch interessant is ook de veel bezochte Casa de los Balcones uit de beginjaren van de zeventiende eeuw, een gebouw met een prachtige binnenplaats. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de botanische tuin Hijuela, gelegen achter het gemeentehuis van La Orotava. U vindt hier een afwisselende flora met zowel inheemse als exotische plantensoorten.

Foto’s van La Orotava

Ligging