Nationaal Park del Teide

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nationaal Park del Teide (18.900 hectare) staat op de werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties en is vernoemd naar de grootste vulkaanberg van Tenerife.

De Teide is met 3718 meter de hoogste berg van Spanje. De centrale krater heeft een omtrek van 48 kilometer en herinnert aan de hevige vulkaanuitbarstingen in de achttiende eeuw. Sinds de laatste eruptie in 1909 ‘slaapt’ de vulkaan. De Teide is nog mooier in de winter, wanneer hij besneeuwd is. Overal op het eiland is dan de witte kroon van de vulkaanberg zichtbaar.

Unieke planten en dieren

Door de hoge ligging heerst hier bijzonder microklimaat met unieke plant- en diersoorten. Bijzondere planten zijn de Teidebrem en het Teidegras. Natuurlijk is de de kanarie, de kleurrijke vogel die is vernoemd naar de Canarische Eilanden, in vele soorten (zoals een bruine!) vertegenwoordigd. Ook de Teidevink heeft schitterende kleuren. De fauna bestaat verder uit hagedissen, konijnen en wilde katten, maar ook torenvalken en rotsduiven zijn te spotten.

Wandelen op de maan

In Nationaal Park del Teide kunt u uren wandelen langs zandheuvels, lavavelden en rotsformaties – u waart zich bijna op de maan. Letterlijk hoogtepunt is de zes uur durende beklimming van de top, de Pico del Teide. Dit kan officieel alleen met toestemming van de parkdirectie in Santa Cruz, die de gevoelige natuur in het bovenste deel van de Teide wil beschermen. Ga voor een wandeling goed voorbereid op pad, want op hoogtes boven de 1500 meter is het ‘s winters koud en ’s zomers fris. Trek stevige wandelschoenen aan en neem warme kleding en genoeg eten en drinken mee.

Uitzichtpunt La Rambleta

Wilt u genieten van een schitterend uitzicht, maar bent u geen bergbeklimmer, ga dan met de kabelbaan naar het 3555 meter hoog gelegen platform La Rambleta. Vanaf dit punt, onder de top van de Teide, heeft u van boven zicht op het vulkaanlandschap. Afhankelijk van het weer kunt u grote delen van Tenerife en de nabij gelegen eilanden zien. Een andere tip is de stopplaats aan de Roques de García, een rotsformatie onder de Pico del Teide. Hier heeft u uitzicht over de lager gelegen Llano de Ucanca en op La Catedral, een gigantische rots in de vorm van – inderdaad – een kathedraal.

Foto’s van Nationaal Park del Teide

Ligging