Casa del Vino

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife kent een lange wijntraditie. Bij het Casa de Vino La Baranda kunt u alles leren over lokaal geproduceerde wijnen en deze ook proeven.

Tacoronte-Acentejo is het belangrijkste wijngebied op Tenerife en staat bekend om zijn jonge, fruitige, rode wijnen. Witte wijnen vindt u vooral in de regio’s Ycoden Daute Isora en Cumbres de Abona. Een bekend merk is Flor de Chasna, een vulkanisch getinte, witte wijn. Vrijwel alle producenten zijn amateurtelers met relatief kleine wijngaarden. Zij leggen de nadruk op kwaliteit. Zo investeren ze in nieuwe technieken of experimenteren ze met andere druivensoorten, wat verrassende wijnen oplevert.

Tenerifewijnen proeven

Alles over de wijncultuur van Tenerife vindt u in het Casa de Vino La Baranda in El Sauzal, vlakbij de plaats Puerto de la Cruz. Het centrum is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis uit de zeventiende eeuw. Uiteraard kunt u Tenerife wijnen proeven. In de bijbehorende winkel kunt u plaatselijk geproduceerde wijnen kopen. Wilt u meer weten over de inlandse wijntraditie, dan kunt u de aanwezige overzichtstentoonstelling bekijken.

Foto’s van Casa del Vino

Ligging