Drago de Milenario

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de steile hellingen van het Teidemassief rust het pittoreske wijnstadje Icod de los Vinos, beroemd om zijn oudste ‘bewoner’, de Drago Milenario.

Icod de los Vinos ligt in een vruchtbaar wijnbouwgebied, maar is het meest bekend vanwege de oeroude 'drakenboom', één van de meest gefotografeerde attracties van het Canarische eiland. De boom wordt jaarlijks door tienduizenden toeristen vereeuwigd. Toch is de Drago Milenario geen echte boom, maar een lelieachtige plant, en is hij is geen duizend, maar ‘slechts’ vierhonderd jaar oud. Een wonder der natuur is het echter zéker.

Bijzondere krachten

De inheemse bevolking schrijft bijzondere krachten toe aan de bejaarde boom. Zijn in de buitenlucht rood kleurende sap, in de volksmond ‘drakenbloed’, heeft volgens de overlevering een geneeskrachtige werking. De oude Guanchen, de oorspronkelijke inwoners van het Canarische eiland, gebruikten het sap ook voor het balsemen van overledenen.

Fantastisch uitzicht

Icod de los Vinos biedt een fantastisch uitzicht op de reusachtige vulkaanberg van Tenerife, de Teide. Doordat vergelijkingspunten in het landschap ontbreken, lijkt het alsof u heel dichtbij en tegelijk heel ver van de top staat. Het 23.000 inwoners tellende wijnstadje heeft nog meer attracties, zoals het hoog gelegen Plaza de la Constitución, een ruim tweehonderd jaar oud plein. Ook bezienswaardig is de Iglesia San Marcos aan het kerkplein waar u invloeden kunt zien uit de gotische, renaissance- en barokperiode.

Foto’s van Drago de Milenario

Ligging