Montañas de Anaga

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Montañas de Anaga is een drie miljoen jaar oude bergketen in het noorden van Tenerife. Een landschap vol met steile hellingen, spitse rotsen en smalle valleien.

Het noorden van Tenerife heeft een natter klimaat dan het zuiden, vandaar dat u tussen de kloven van het Anagagebergte veel groen aantreft, zoals varen-, laurier- en heidebossen. Heideplanten worden soms vijf meter hoog. De hoogste piek in het gebied is de Cruz de Taborna (ruim 1000 meter).

Minder toeristisch

Een ander verschil tussen de noord- en zuidkust: het noorden van Tenerife is minder toeristisch. In het gebied rond de Montañas de Anaga zijn wel wandelpaden aangelegd en zijn bars en restaurants geopend, maar het aanbod van hotels is beperkt, evenals het comfort. Ondanks (of misschien wel dankzij) deze nadelen is deze regio een goed alternatief voor wie het massatoerisme wil vermijden en in alle rust wil genieten van de ongerepte natuur met prachtig gevormde rots- en kustformaties.

Mooi uitkijkpunt

Een mooi uitkijkpunt vindt u bij de plaats La Laguna. Hier heeft u een goed uitzicht over de hoogvlakte van Aguere en over de diepe ravijnen van het Anagagebergte. Bij helder weer kunt u niet alleen de Teide, maar ook de kustlijnen zien.

Foto’s van Montañas de Anaga

Ligging