Entertainment op Tenerife

Entertainment op Tenerife? Op het eiland vindt u onder andere verschillende dierentuinen en attractieparken, een waterpark en een kartbaan.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Loro Parque is internationaal vooral bekend vanwege de ruim driehonderd soorten papegaaien. Hiernaast heeft het park orka’s, zeeleeuwen, dolfijnen en koningspinguïns met bijbehorende shows. In de doorzichtige tunnel van een aquarium komt u oog in oog met haaien. Een gratis treintje brengt u vanaf Puerto de la Cruz naar het park. Vanuit Playa de las Américas en Los Cristianos rijdt een gratis shuttlebus naar het in de bergen gelegen Jungle Park. De paden zijn niet overal heel vlak maar de dieren lijken het erg naar de zin te hebben. Van nabij ziet u adelaars en valken in vrije vlucht. Ondanks een bescheiden omvang herbergt het ook orang-oetangs, chimpansees, (witte) tijgers, leeuwen, luipaarden, pinguïns, nijlpaarden, enzovoort. Voor de kinderen is er een jungletocht.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aqualand Costa Adeje biedt eenvoudig zwemvertier voor jong en oud met spannende wildwaterbanen. Bijzonder is de halve kilometer lange Congo River, waar u achterover liggend in een grote zwemboei naar beneden drijft. Voor kinderen is er het Mini Park met waterglijbanen en ander vermaak op een nagebouwd piratenschip. Voor de dagelijks shows in het dolfinarium moet worden bijbetaald. Vanaf Playa de las Américas en Los Cristianos vertrekt een gratis shuttlebus naar het waterpark. Het park lijkt veel concurrentie te ondervinden van het nabijgelegen Siam Park. De entreeprijs voor volwassenen ligt rond de 20 euro. Bekijk Aqualand.es voor eventuele kortingen op de toegangsprijs.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Siam Park is een attractiepark dat zich profileert als Europa’s grootste waterthemapark. Het park is ingericht als een tropische oase met Thailand als thema. Wildwaterbanen met namen als ‘Ride the Dragon’ en de 28 meter hoge ‘Tower of Power’ laten, naast veel water, ook uw bloed sneller stromen. In het golfslagbad ‘Wave Palace’ kunt u surfen of peddelen. Onder de palmbomen van ‘Siam Beach’ komt u tot rust met een fruitige cocktail drinken van één van de strandbars. Er zijn (slechts) twee grote attracties waar kinderen onder de 1,20 meter in mogen, niettemin is ook voor hen veel te doen in het park. De entree voor volwassenen (rond 30 euro) mag er zijn, maar hiervoor kunt u de hele dag blijven. Pueblo Chico in La Orotava is het Madurodam van Tenerife. Een miniatuurwereld op 20.000 vierkante meter met uitzicht op Puerto de la Cruz. Dagelijks tussen 9 en 18 uur kunt u de tot in de details uitgewerkte miniaturen bekijken. Ze geven niet alleen een goed beeld van de historie, architectuur, natuur en het dagelijks leven op Tenerife, maar brengen het eiland écht tot leven. Een soundtrack met geluiden versterkt die beleving nog eens.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karting Club Tenerife heeft een groot circuit en een parcours voor kinderen jonger dan 16 jaar. Met 1200 meter is het naar eigen zeggen de langste racebaan van Europa, die voorzien is van uitgebreide veiligheidsmaatregelen. De club heeft ruime parkeervoorzieningen, een bar/cafetaria, terras, en spellen als biljart en tafelvoetbal.