Sport op Tenerife

Sport op Tenerife? Van golfen, paardrijden en tennissen tot surfen, duiken en parasailen – Tenerife heeft het allemaal.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een paradijs voor windsurfers is de zuidwestelijke badplaats El Médano. Het Playa Médano is met een lengte van 2 kilometer het langste zandstrand van het eiland. Dichtbij ligt Playa Sur dat ideaal voor ervaren surfers is vanwege de sterke stroming, hoge golven en veel wind (kracht 5 of 6). Wilt u leren surfen, dan biedt Playa de las Américas veel mogelijkheden. Gevorderden zullen meer plezier beleven aan de Playa Los Patos bij Puerto de la Cruz, de Playa Benijo bij het Anaga-gebergte of de Playa del Soccoro bij Los Realejos. Surfcentra zijn goed op de hoogte van de plaatselijke zeestromingen, windsterkte, golfhoogte en mogelijke gevaren.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife heeft een groot aantal golfresorts die veelal rond de grotere badplaatsen liggen. Tot de grootste behoren het zuidelijke golfterrein Costa Adeje, in de omgeving van La Caleta, en het Abama Golf Resort. Verder ligt aan de steile kust van Buenaventura een course die ontworpen is door de Spaanse topgolfer Severiano Ballesteros. Midden tussen de bananenplantages bij Puerto de la Cruz ligt het golfcomplex La Rosaleda. De par 70 van de ‘Real Club de Golf de Tenerife’ is oudste baan die midden op de noordpunt van het eiland in 1932 is aangelegd. De baan biedt onder andere een riant uitzicht op de Teide.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De natuur op het eiland is, gevormd door lavastromen. Ook onder water is dit het geval. Zelfs ervaren duikers kunnen in de zichtbare restsporen van de uitbarstingen hun hart ophalen. In zee zwemmen in omvangrijke grottenstelsels, met steile wanden en woeste rotsformaties verschillende vissoorten. In de meeste toeristencentra zijn meer dan één duikschool te vinden.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden is mogelijk op meerdere plaatsen. In het hoge gedeelte van de Valle de la Orotava op de route naar de Teide ligt de manege Finca Verde. Ook de Finca Estrella bij Icod de los Vinos biedt goede mogelijkheden. Een derde optie is Rancho Grande op het terrein van golfclub Amarilla in het zuiden van Tenerife.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tenerife is erg geschikt voor diepzeevissen en zeker ook het big game vissen. Dit kan het hele jaar door, maar met name mei tot oktober zijn topmaanden voor het vangen van de Witte en Blauwe Marlijn en de Speervis. Voor een grote succeskans kunt u meevaren met Big Game Fishing Las Galletas, onder leiding van Nederlandse bemanning.

Tennis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De betere hotels op Tenerife hebben tennisbanen en verhuren dan ook rackets. In alle grote toeristenplaatsen zijn tennisclubs, waar u ook terecht kunt voor lessen. Veel clubs houden eigen competities waaraan zowel toeristen als inwoners meedoen. In het noorden van het eiland verzorgen Hotel Maritim en tenniscenter Miramar in Los Realejos lessen in een aantal talen. In het zuiden kunt u voor cursussen onder meer terecht bij tennisclub La Florida, aan de hoofdweg tussen La Camella en Valle San Lorenzo.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Parasailen, een rit op een bananaboat of waterscooter, waterfietsen, waterskiën, kanoën, zeilen, duiken of windsurfen? Het kan allemaal op de stranden van grote badplaatsen, waaronder natuurlijk Playa Las Américas. Vooral de plaatsen in het zuiden van Tenerife zijn geschikt, aangezien in het noorden de zee wat ruwer is. Als u wat meer van het eiland wilt zien, kunt u in alle grote toeristenplaatsen op de boot stappen voor een rondvaart met uitzicht op de vele zwarte zandstranden, ruwe rotspartijen en groene heuvels van Tenerife. Onderweg kunt u voor een wandeling of een frisse duik van boord gaan in één van de baaien waar de boot stopt. Zelf een zeiljacht huren is ook mogelijk, bijvoorbeeld via Nautisail Zeilen.