Stranden op Tenerife

Tenerife biedt naast het massatoeristische stranden als Playa de las Américas ook het romantische Bahía de la Garanonaen.

Bahía de la Garanona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bahía de la Garanona is een mooi en rustig strand aan de noordkust van Tenerife. Het ligt onder een steile rotskust en heeft geen voorzieningen. Doordat het afgelegen is bestaat het publiek vooral uit mensen die het massatoerisme liever mijden. Het strand is alleen bereikbaar na een lange wandeling vanuit de plaats Mesa del Mar.

El Médano

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

El Médano is de populairste surfspot op Tenerife. Het hele jaar door staat hier een sterke wind, die overigens ook voor hinderlijk stuifzand zorgt. Houdt u van schoonheid en rust, dan zijn de witte stranden van Playa de la Teijt en Playa de la Raijita, die respectievelijk ten zuidwesten en noordoosten liggen van El Médano, de moeite waard. Deze zijn sfeervoller dan het grote strand Playa del Médano. Tijdens zomerweekenden, als de inwoners van Tenerife zelf ook vrij hebben, is het doorgaans wel druk op deze drie stranden.

Playa de las Américas

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zon, zee, strand en dag en nacht entertainment; Playa de las Américas is het centrum van bedrijvigheid en massatoerisme op Tenerife. Deze kuststrook van anderhalve kilometer staat vol met hotels, bars, discotheken en uitgaansgelegenheden. Bij goed weer is het hier enorm druk. Als je hiervan houdt heb je wel het voordeel dat alle voorzieningen die je je als toerist kunt wensen binnen handbereik zijn.

Playa de Benijo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de Benijo op Tenerife is een prima alternatief als u niet van massale drukte houdt of gewoon een dagje afwisseling wilt. Voor dit rustig zandstrand bij het gelijknamige plaatsje aan de noordkust van het Anaga-gebergte moet u wel vanuit La Laguna, via Las Mercedes, Taganana en Almáciga een stukje lopen. Voorzieningen zijn er nauwelijks dus u dient zelf voor eten, drinken en strandspullen te zorgen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de los Cristianos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Samen met Las Américas behoort Los Cristianos tot de grootste toeristische strandbestemmingen van Tenerife. Playa de los Cristianos is vierhonderd meter lang en heeft fijn, wit zand. Kinderen kunnen onbezorgd in het water spelen, want de havenmuur beschermt zwemmers tegen de branding en gevaarlijke stroming. Bij strandweer is het op Playa de los Cristianos, net als op Playa de las Américas, erg druk.

Puerto de Santiago

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Puerto de Santiago is een plaatsje aan de zuidkust van Tenerife, dat beschikt over twee zandstranden: het zuidelijk gelegen Playa de la Arena en een strand onder een steile rotskust in het noorden. In tegenstelling tot de megastranden in massatoeristenoorden vindt u hier zwart vulkaanzand.

Punta de las Gaviotas

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vlakbij het dorpje La Caleta aan de zuidkust van Tenerife omarmt een kleine baai een sfeervol strand. Punta de las Gaviotas is een rustig strand waar weinig mensen komen. Het is geliefd bij naturisten. Voorzieningen zijn er niet.

Playa de las Teresitas

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Playa de las Teresitas bij Santa Cruz, in het noorden van Tenerife, waant u zich op een eiland in de Cariben door de hoge palmbomen en het fijne goudgele zand die afsteken tegen de prachtige blauwe lucht en zee. Door de golfbrekers die de branding en stroming beperken kunnen kinderen op dit familiestrand aan de waterkant veilig spelen. Het strand is populair bij de bevolking van Santa Cruz, waardoor tijdens de weekenden veel drukte te verwachten is. Playa de las Teresitas beschikt over veel parkeerplaatsen en een mooie palmenpromenade. In het centrum San Andrés vindt u een groot aanbod visrestaurants.