Ontspanning op Tenerife

Ontspanning op Tenerife? U kunt lekker winkelen, heerlijk wandelen, een mooi natuurpark bezoeken of in een luxe kuuroord relaxen.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lokale markten vindt u in plaatsen als Santa Cruz, La Laguna en Tacoronte. Op de dagelijkse Mercado de Nuestra Señora de África in Santa Cruz vindt u veel lokale delicatessen, als brembloesemhoning uit het Teidegebied. In het centrum van Santa Cruz en Puerto de la Cruz kunt u veel uit Azië ingevoerde producten kopen, zoals parfums, drank, tabakswaren, zijde, parels en horloges. Veel goedkope ‘merkartikelen’ zijn hier natuurlijk kopieën. Tenerife heeft veel lokale wijnproducenten. Een groot aanbod vindt u in Casa del Vino in El Sauzal. Tenerifewijnen smaken jong en zijn het beste te drinken in het oogstjaar of het jaar daarop.

Kuuroorden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aqua Club Termal is een kuuroord van 6.000 m² in Costa Adeje. Het complex is gelegen in het zuiden van Tenerife en heeft naast een arsenaal aan mogelijke lichaamsverzorgingen en kuren onder andere een groot zwembad met meer dan 300 waterstromen, behandelkamers, een fitnessgedeelte en drie tennisbanen. Openingstijd: dagelijks van 9 tot 22 uur, bekijk de website voor mogelijke korting op de toegangsprijs. Kinderen beneden 8 jaar worden niet toegelaten.

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Jardín Botánico is dankzij het vochtige klimaat aan de noordkust van Tenerife meer variëteit dan in andere botanische tuinen. Hier groeien meer dan vijfduizend plantensoorten, afkomstig van vijf continenten. Het natuurpark maakt gebruik van de nieuwste technieken uit bodem- en plantenonderzoek. Het grootste park van Santa Cruz is Parque García Sanabria. Op 68.000 m² vindt u een grote verzameling exotische bloemen, planten en bomen waar tussen beelden en sculpturen van Spaanse kunstenaars staan opgesteld. Onder het bladerdak kunt u de felle middagzon ontvluchten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mooie wandeltochten lopen door de oostelijk gelegen Montañas de Anaga, met prachtige laurierbossen en de westelijke, met diepe kloven doorsneden Macizo de Teno. Ook een trektocht waard zijn de Canadas bij het Parque National del Teide, het hoge deel van de Valle de la Orotava en de pijnboombossen op de Cumbre Dorsal. Alle wandelpaden op Tenerife hebben bewegwijzering, die overigens niet altijd goed is bijgehouden. Voordat u op pad gaat, kunt u het beste een kaart kopen bij een lokaal bureau voor toeristeninformatie. Hier hoort u meteen de recentste informatie over de (toegankelijkheid van de) route.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het drukke autoverkeer op Tenerife maakt fietsen op straat niet gemakkelijk. Een uitzondering is de weg tussen Valle San Lorenzo en Güímar in het zuiden. Vooral mountainbikers kunnen op Tenerife offroad aan hun trekken komen. Voor het huren van een mountainbike kunt u terecht bij Diga-Sports in Las Américas of Mountainbike Active in Puerto de la Cruz. Zij verzorgen naast bike-dagtochten met een gids ook ‘free-climbing’ avonturen.