Excursies op Tenerife

Excursies op Tenerife? Naast georganiseerde dagtochten zijn kameelrijden, met een quad racen, walvissen bekijken en boottochten mogelijk.

Kameelrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een tochtje maken op een ‘schip van de woestijn’ kan in het Camel Park in Los Cristianos. Naast kamelen heeft het park ook een kinderboerderij en een op enige afstand van de dieren gelegen tuinrestaurant met een Mediterrane en Canarische keuken. Vanaf het zuiden van het eiland is gratis vervoer naar het park beschikbaar. Voor gezinnen met kinderen een leuk dagje uit.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Los Cristianos, Las Américas, Playa San Juan en Los Gigantes starten het hele jaar door boottochten rond het eiland, of naar één van de nabij gelegen eilanden. De Spaanse maatschappij Transmediterranea en Fred Olsen verzorgen tochten tussen Santa Cruz de Tenerife, Los Cristianos en andere Canarische Eilanden.

Een unieke attractie is Submarine Safaris in Marina San Miguel. Met een gele onderzeeër verkent u de onderwaterwereld rond Tenerife. Gedurende een uur zweeft u door de Atlantische Oceaan. Het heldere water en het feit dat vissen worden gevoerd, zorgen voor een steeds afwisselende magische ervaring.

Quadrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het nabij Las Américas gelegen Quad Park kunt u op een 200.000 m² groot terrein lekker rondcrossen. De verschillende routes en circuits zijn geschikt voor zowel beginnende rijders, die begeleid worden door instructeurs, als meer ervaren bestuurders. Een rijbewijs is niet nodig, maar bestuurders moeten minimaal 14 jaar zijn en passagiers minimaal 6 jaar. Helmen en brillen worden geleverd. Het Quad Park ligt bij Las Américas en Los Cristianos en is bereikbaar met een gratis pendeldienst.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Walvissen kijken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Walvissen, bruinvissen en dolfijnen zijn vanuit rondvaartboten van dichtbij te bekijken. In alle grote toeristenplaatsen kunt u op een boot stappen voor een tocht langs plaatsen waar de dieren in het wild leven. Sommige boten hebben onderwatercabines, waarin u zich in een reuzenaquarium waant . Vaak gaat het schip onderweg enige tijd voor anker, wat u de gelegenheid biedt te zwemmen tussen duizenden kleurrijke vissen. De toeristenbureaus en grote hotels op Tenerife kunnen u informeren over de mogelijkheden.